TÜRKİYE DE TARIMSAL MEKANİZASYON

Türkiyede tarımsal mekanizasyon artarken,çiftçi sayısı düşmekte yaş olarakta yaşlanmaktadır.Tarım aletlerinin tam olarak ne işe yaradığı tam anlaşılamamakta bu kaynak israfına sebep olmaktadır.Yeni teknolojik tarım makinaları ve aletlerine erişme sıkıntı olmada da sahip olma sıkıntısı vardır.Bireysel olarak mülk edinme duygusunu yenerek kollektif tarım işlemine doğru ortak bilinç oluşturmak başta Tarım Bakanlığı,Ziraat Odaları,Ticaret Odaları ve Tarım yazarlarının görevidir.Bir köyde ilaçlama dronu olsa tüm köylüye yeter ama ortak alımda bir araya gelme sorunu var.Tarımda esas olan arazi büyüklüğü değil verimli bilinçli ve bilimli tarımsal üretim yapabilmek.Hükümetler ortak alımlarda teşvik ve destek vermelidir.

Çiftçiye sürekli eğitim ve ücretsiz yaygın hizmetler verilmelidir.30 yıldır aynı tohumu aynı tarlaya eken çiftçi ne para kazanır ne kaliteli ürün elde edebilir.

Tarım fuarları promosyon dağıtım merkezi olmaktan çıkarılarak aslına uygun tertip edilmelidir.Her yıl tarım çalışma kurultayı her coğrafi bölgemizde özellikle kış aylarında düzenlenmelidir.çiftçi müşteri değil insanlığa hizmet eden kadirşinas tarım fabrikatörleridir. Çiftçinin ürünü insanlığın ortak malıdır ve çok kıymetlidir buna bu gözle bakmayan devlet ve idare anlayış olmazsa çiftçiler hiç bir zaman mutlu olmazlar ve işlerini doğru yapmazlar.Doğru tarım devletin asli görevidir.Ürünler sağlıklı olmak zorundadır yoksa tüketenler hasta olur.Devlet halkının sağlığını korumak zorundadır.

Satın alınması çok pahalı olan makineleri devlet ilçe  tarım md.lüğüne satın alıp randevü ile ücretsiz kullanıma açılmalıdır.

Tarım  ve gıda üretiminden ötv,kdv,gelir vergisi alınmamalıdır.

Tarım için gerekli gübre,tohum,ilaç,arı  gibi ihtiyaçlar devlet tarafından kısmen ücretsiz ve maliyet fiyatına dağıtılmalıdır.

Tarım ülkenin temel taşıdır tarımı olmayan toplumlar iç çatışmalara,yolsuzluklara zemin hazırlar.

ŞİRKETLERDE BÜYÜMENİN ESRARI

Organik büyümenin tanımı ve anlamı Piyasa iş haberleri Bir şirket organik büyüme elde etmek istiyorsa, büyümeyi teşvik etmek için sistemler kurması gerekecektir. Yeni sermaye ve teknolojiye yapılan yatırımlarla mevcut üretim kapasitesinin artırılması. Bir işletme pazarını analiz ettiğinde, pazar büyüme oranını yorumlamayı gerektirir. Bu, Büyüme yeteneği ve büyüme stratejisi gibi belirli risklere ve zorluklara yol açabilir.

Organik büyüme, iç büyüme olarak da bilinir.

Büyüme, genellikle yatırım yapmak, yenilik yapmak ve geliştirmek için motivasyon sağlayan bir işletmenin birincil hedefidir. Piyasa büyüme oranındaki artış olarak tanımlanır. İnovasyon, özellikle iş döngülerinin hızı artmaya devam ettikçe büyüme için kritik öneme sahiptir. Büyüme stratejisi, iş planınızın kapsamlılığını ifade eder. Büyüme aşaması, satıcılar ve tedarikçilerle iş ilişkilerini yönetmenin zamanı geldiği anlamına da gelebilir. Odak noktası mevcut olanı korumaya kaymıştır.

En önemli faktör, insanların işletmenin başında büyümeye niyetli olmalarıdır. Bir şirket organik büyüme elde etmek istiyorsa, başaracaktır.

STRATEJİK PLAN GELİŞTİRME Çevresel ve içsel değerlendirme  endüstrideki işçilerle ilgili veya bunlarla ilgili. İşinizi büyütmenin en iyi yolunu belirlemek, stratejik bir plan ve işletmelerin nasıl büyüdüğüne dair sağlam bir anlayış gerektirir. Örneklerle iletişim endüstrisinin tanımı. İş geliştirme (bd), büyümeyi teşvik etmek ve yeni müşteriler ve iş fırsatları belirlemek, beslemek ve elde etmek için kullanılan süreçtir.

Olumlu bir satış büyümesi elde etmek kolay olsa da, bunu sürdürmek zor bir iştir.

Müjdat ÖZKAN

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir